2012. szeptember 22., szombat

Túra franc

2012 nyara. Franciaországban jártunk. Néhány képpel illusztrálnám ezt a "fontos" eseményt, ha nem gond... :)

Úgy látom, nem... :)

Közlekedés:

Párizsban autózni nem egyszerű feladat, csúcsforgalomban a legváratlanabb helyeken bukkanhatnak fel motorosok, gyalogosok vagy akár autósok is. A párizsi metró viszont remekül használható, hétvégén pedig diákkedvezmény is van. Napijeggyel bárhová eljuthatunk. Persze az árak elég magasak. Íme egy metrótérkép: térkép!

Felkészülni... :) (Párizs, Concorde tér)

Páriszban nagyon elterjedt a kerékpárkölcsönzés, ezt is érdemes lehet kihasználni. Vannak kerékpárutak, külön útmutató táblákkal, hogy mi merre, és szinte Párizs minden fontosabb pontján van egy ún. Velib állomás, ahol leadhatjuk vagy felvehetjük a biciklit. Egy tapasztaltabb kerékpárhasználó megjegyzéseit azért érdemes elolvasni... :)
Végül ott vannak a városnéző buszjáratok is... És a normál buszok is. Nagyon jók az információs táblák a megállókban, minden kiderül belőlük, hogy mikor, merre ment, megy a busz, időkijelző is van, hogy mennyit kell még várni.
Nekünk egyik este sikerült lekésnünk az utolsó metrót, kb. éjjel fél kettő volt, találtunk egy buszjáratot, mit ne mondjak... "tömegverekedés", mindenki mindenkit préselt fel a buszra, szóval cirkusz volt :). Rajtunk kivűl még egy fehér ember volt a járaton... :)

Egy Velib stand, tele van vele a város

A városok közötti közlekedés autópályán szintén elég drága, hogy mást nem mondjak, durva drága... :) Viszont, ha gyorsan szeretnénk eljutni egyik helyről a másikra, akkor kikerülhetetlen, és nagyon jó minőségű.
 
Az autópályán Le Havre-nál, a távolban a Normandia híd

A több, mint 4300 km-es útvonal:
Pécs - Versailles - Párizs - Rouen - Caen - Cancale - Mont-Saint-Michel - Cherrueix - Cancale - Arromanches - Omaha Beach - Étretat - Pécs.
 
Útvonal

Minderre 9 napunk volt, utazással együtt.
A blog bejegyzései fordított időrendben vannak, azaz az utolsó bejegyzés az első állomást írja le. De mindez teljesen lényegtelen.
 
Kellemes nézelődést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése